• English
 • Nederlands
 • Pilates mat/reformer

  De Pilates methode, ontwikkeld door Joseph Pilates, focust op een uitgebalanceerde ontwikkeling van het lichaam door de zogenaamde ‘core’ (samenspel van buik- en rugspieren) te versterken. Pilates verbetert de lenigheid van het lichaam en zorgt ervoor dat je kracht opbouwt. Het richt zich op het verlengen van de ruggengraat en draagt bij aan een algehele fysieke controle en uithoudingsvermogen.

  De Pilates les bestaat uit een combinatie van spierverlengende methodes, ademhalingstechnieken, krachtoefeningen, coördinatietraining en balanceerposes. Pilates is ook een effectieve revalidatiemethode voor rug-, knie-, heup- en schouderproblemen. Door middel van Pilates leer je verkeerde houdingen af, het zorgt ervoor dat je lichaam terugkeert naar een natuurlijk evenwicht. Alle Pilates oefeningen kunnen op het niveau of de speciale behoefte van de leerling aangepast worden. Het kan door iedereen, van jong tot oud, van lenig tot stijf, van geblesseerd tot fit, van net bevallen tot net geopereerd, beoefend worden. En ook atleten en dansers zijn er dol op!

  Photography © Merrithew Corporation. www.merrithew.com

  Pilates mat groepsles

  De groepen zijn altijd klein (max 12-15), zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en de oefeningen aangepast kunnen worden aan ieders niveau. De groepslessen worden gegeven op een mat op de vloer. Als je redelijk gezond bent, geen ernstige blessures hebt en graag aan je lijf wilt werken, dan zijn de Pilates groepslessen echt iets voor jou!

  Pilates machine groepsles

  Pilates Reformer groepsles geef ik in groepen van maximaal 7. Deze les gaat verder dan de Pilates mat les, maar is ook toegankelijk voor beginners. We trainen vooral in een neutrale houding en werken aan het sterker maken van de core, maar bouwen ook aan kracht in armen en benen. En zeer doelgerichte en persoonlijke work-out, je voelt je sterker dan ooit!

  Pilates privé les

  Privé lessen worden gegeven op een mat op de vloer of op de apparatuur. De pilates aparatuur ondersteunt je om intensiever te trainen, er kunnen meer dan 500 oefeningen op uitgevoerd worden, dus je hoeft je nooit te vervelen! Tijdens een privé les is er natuurlijk alle aandacht voor jouw lichaam en jouw speciale behoeftes. Privé lessen worden geadviseerd aan mensen met ernstige blessures of die aan het revalideren zijn.

  paty 2015 005IMG-20160820-WA0000

   

   

   

   

   

  Pilates Reformer video

  Categories:

  Not Found

  Apologies, but no results were found for the requested archive. Perhaps searching will help find a related post.